Практика – шлях до успіху в майбутній кар’єрі
Самостійні кроки в освоєнні майбутньої спеціальності студенти набувають на підприємствах різних видів і форм бізнесу, які використовують сучасні технології виробництва та обслуговування і є прикладом європейських стандартів роботи.
Коледж забезпечує всіх студентів базами практики.
Практика озброює студентів професійно-спрямованими знаннями, уміннями та навичками, надає досвід роботи в практичному середовищі і є першим кроком до успішного працевлаштування. Більшість студентів під час практики отримують достойну заробітну плату.
Спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»
Фінансисти та банкіри – еліта нашого суспільства
Досвід практичної роботи наші студенти набувають у банківських установах АТ Укрсіббанк, АТ Альфа-Банк, ПАТ «Державний ощадний банк України», АТ «ОТП Банк», ПАТ КБ «ПриватБанк» та інших.
Практиканти вивчають основні тенденції розвитку фінансових ринків, набувають досвіду успішного прогнозування грошових потоків, аналізують результати діяльності банківських установ.
Спеціальність «Облік і оподаткування»
Моє покликання – бухгалтер!
Компетентність, відповідальність, уважність, точність – професійні якості бухгалтера, що удосконалюються під час проходження практики на підприємствах–носіях інноваційних технологій.
Конструктивна взаємодія з наставниками. Набуття навичок роботи з ведення обліку у програмі «1С: Бухгалтерія 8.3
Практика забезпечує формування сучасного рівня інформаційної та комп’ютерної культури фінансистів, банкірів, бухгалтерів, оцінювачів-експертів. Вони вільно користуються сервісними програмами і послугами Internet. Додатково отримують кваліфікацію «Оператор комп’ютерного набору».
Ми друзі: я, комп’ютер, інформаційне середовище. У лабораторіях інформатики та комп’ютерної техніки коледжу.
Спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Спеціалізація «Товарознавство в митній справі»
Ключ до успіху бізнесу знаходиться в інноваціях, які,
в свою чергу, народжуються креативністю!
Джеймс Гуднайт
Джентельмени ринкових відносин – товарознавці – вчаться розвивати свої комунікативні здібності в сучасних торговельних підприємствах м. Харкова: ТОВ «Сучасний модерн» (РОСТ), ТОВ «Fozzy Group» (СІЛЬПО), Компанія «Епіцентр К».
Товарознавці набувають навичок роботи
З тонкощами товарознавства в митній справі студенти знайомляться у Харківській Торгово-промисловій палаті, Прикордонній службі, ТОВ «Нью системс АМ «Міжнародний аеропорт «Харків», Контрольно-випробувальній лабораторії харчової та сільськогосподарської продукції, брокерських конторах.
«Міжнародний аеропорт «Харків»
Надбання практичного досвіду в «Контрольно-випробувальній
лабораторії харчової та сільськогосподарської продукції» (м. Харків)
Студенти-практиканти відвідують тренінги, що проводять для них фахівці підприємств-баз практики.
Тренінг «Мистецтво керування часом»
Студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» крім диплома «Товарознавця» отримують і свідоцтво «Продавця».
Екзамен на отримання професії «Продавця» у Торгово-сервісному центрі коледжу
Спеціальність «Туризм»
Життя – або смілива пригода, або нічого!
Хелен Келлер
Це про фахівців сфери туристичної індустрії. Вони допомагають людям змінити монотонні будні на яскраві заворожуючі миттєвості життя.
Професійну майстерність та досвід роботи, які потрібні фахівцю сфери туристичного обслуговування студенти набувають у туристичних фірмах, розташованих у м. Харкові, Україні та Туреччині.
Менеджери з персоналу туроператора «ANEX Tour» розподіляють практикантів по регіонах Туреччини.
На Егейському узбережжі в місті Бодрум приймають туристів Завадського Владислава, Лузана Кирила, Шинкаренка Демида, Олейнікову Марію. |
Студенти Білий Тимур, Дорошко Валентин та Маркова Єлизавета трансферними гідами працюють на Середземному узбережжі у місті Анталія.
Набуті професійні уміння і навички під час проходження практики дозволяють студентам додатково отримати професію
4221 “Агент з організації туризму”.
Міжнародна співпраця надає можливість студентам отримати Сертифікат, який дає додаткові шанси знайти роботу своєї мрії.
Озброєнні професійно-спрямованими знаннями, уміннями та навичками студенти завжди отримують запрошення для подальшої роботи в туристичному бізнесі
Cпеціальність «Готельно-ресторанна справа»
Спеціалізація «Ресторанне обслуговування»
Ресторанна справа – це гостинність і бізнес,
що приносить приємні почуття.
Практика в Premier Palace Hotel Kharkiv та в ресторані «Містерія»
Лише справжній професіонал досягає успіху. Формування професійних компетенцій здійснюється під час проходження практики в улюблених мешканцями Харкова ресторанах «Ватсон», «Якіторія», «Континент», «КлубНічка», «Сніжинка», «Кристал». Усіх керівників практики об’єднує щирість і бажання ділитися своїм безцінним досвідом роботи зі студентами.
Надбаний досвід роботи під час проходження практики стає у нагоді студентам для отримання кваліфікації «Офіціант»
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» отримують кваліфікацію «Адміністратор залу» та професію «Офіціант V розряду».
Екзамен у кабінеті організації обслуговування в коледжі
Спеціальність «Харчові технології»
Спеціалізація «Виробництво харчової продукції»
Бренд майбутніх техніків-технологів –
креатив і творчість у роботі.
Вдала і довгострокова співпраця коледжу з постійними базами практики – ресторанами «Болеро», «Аристократ», «Ватсон», «Фарш», «Дача», «На Нетіченській», «Шпіль», «Альпійський двір» забезпечує майбутніх техніків-технологів робочими місцями в період практики і створює умови для подальшого успішного працевлаштування.
Ресторани «Наша дача» та «Соренто» – перша сходинка до професійного зростання
Професійна майстерність студентів удосконалюється завдяки проведенню майстер-класів знаними фахівцями – випускниками коледжу.
Нужний Віталій (ресторан «Болеро») |
Чмутова Олена (ресторан «Аристократ») |
Майстер-клас від шеф-повара мережі ресторанів «Япошка» |
Майстер-класи від студентів
Студенти спеціальності «Харчові технології» крім диплома «Техніка-технолога з технології харчування» додатково отримують свідоцтва «Кухар ІV, V розрядів» та «Кондитер ІІ, ІІІ, ІV розрядів».
Мистецькі шедеври від студентів під час здачі фахових випробувань на здобуття професій «Кухар», «Кондитер» у лабораторії коледжу
Бронзові медалісти BestCulinarySchool-2019
у номінації «Краща кулінарна школа року (юніори)» на 6-му Міжнародному конкурсі ресторанних технологій «BestCookFest-2019»,
22-24 жовтня 2019 року
Олександр Огай, Анастасія Альонова та Павло Ткаченко (спеціальність «Харчові технології»)
Практика створює умови студентам для проведення дослідницької роботи, яка надихає і активізує їх творчий потенціал.
Матеріали досліджень обговорюються практикантами на студентських конференціях коледжу, всеукраїнських науково-практичних конференціях серед студентів кооперативних ВНЗ, які проходять у різних куточках України.
2016 рік. На Всеукраїнській конференції, м. Полтава. Руслан Алієв.
Тема доповіді:«Маркетинговий аудит – інноваційний засіб оцінки ефективності діяльності підприємства» (на матеріалах «ТОВ Канцлер ЛТД»).
2017 рік. На ХІV науково-практичній конференції «Інноваційні процеси та їх вплив на ефективність діяльності підприємства». Аліна Митровка.
Тема доповіді: «Сучасні тенденції десертної кулінарії» ( досліджено та обґрунтовано інноваційні підходи у виготовленні та подаванні десерту «Зваблива спокуса», котрий потрапив до витонченого меню ресторану «Bolero»)
2018 рік. На ХV науково-практичній конференції «Інноваційні процеси та їх вплив на ефективність діяльності підприємства», Головкіна Поліна
Тема доповіді: «Криптовалюта – гроші чи сурогат?»
2019 рік. На ХVІ науково-практичній конференції «Інноваційні процеси та їх вплив на ефективність діяльності підприємства», Кряж Владислава та Семенов Амір
Тема доповіді: «Засоби автоматизації багатокритеріального вибору»
У коледжі щорічно проводиться конкурс “Кращий практикант року“. Переможців нагороджують призами.
Переможниця конкурсу “Кращий практикант-2020” спеціальність Туризм
Катречко Олена (група Т-404)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2020” спеціальність Харчові технології
Евтушенко Марина, Субота Марина, Рябуха Ганна (група ТХ-426),
Огай Олександр група (ТХ-427)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2019” спеціальність Туризм
Гришко Микола, Шишова Дарина, Голік Даяна (група Т-403)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2019” спеціальність Харчові технології
Мельник Іван (група ТХ-425), Макогон Олеся група (ТХ-424),
Шаптала Валерія (група ТХ-424), Дяченко Денис (група ТХ-425)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2019” (спеціальність Готельно-ресторанне обслуговування).
Щербак Кристина (групи РО-323), Бабаєва Анастасія та Авраменко Аліна (група РО-324)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2019” (спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування та Облік і оподаткування).
Москаленко Тетяна та Михайленко Марія (група Ф-320), Семенов Амір (група Б-357)
Переможниця конкурсу “Кращий практикант-2019” (спеціальність Товарознавство в митній справі).
Іщенко Вероніка (група ТМ-387)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2018” (спеціальність Виробництво харчової продукції).
Гахов Олександр і Ярентюк Ганна та Федченко Артем (групи ТХ-423, ТХ-422)
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2018” (спеціальність Туризм).
Жуйборода Анастасія та Руденко Вікторія (група ТО-402).
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2017” (спеціальність Виробництво харчової продукції).
Гузенко Роман та Хобот Денис (групи ТХ-420, ТХ-424) (фото ліворуч)
Дудкіна Світлана (група ТО-401) (фото праворуч).
Переможці конкурсу “Кращий практикант-2016” (спеціальність Харчові технології).
Лисянська Альона й Бабенко Ігор (група ТХ-418) (фото ліворуч)
Ісаєнко Олена й Гриценко Сергій (група ТХ-419) (фото праворуч).
“Ми креативні й перспективні! Хай за нас позмагаються найкращі ресторани!”