Відділення харчових технологій та ресторанного бізнесу

Завідувач відділення – Моренко Олена Юріївна, викладач вищої категорії, переможниця Всеукраїнського конкурсу серед кооперативних вищих навчальних закладів України «Викладач року» 2010 р.

Спеціальності

181 Харчові технології

Спеціалізація Виробництво харчової продукції

Кваліфікація 3570 технік-технолог з технології харчування

241 Готельно-ресторанна справа

Спеціалізація Ресторанне обслуговування

Кваліфікація 4222 Адміністратор (господар) залу

По закінченню навчання студенти отримують документи державного зразка:

  • атестат про повну загальну середню освіту;
  • свідоцтво про отримання робітничої професії кухаря, кондитера, офіціанта (відповідно до спеціальності);
  • диплом молодшого спеціаліста.

Відділення харчових технологій та ресторанного бізнесу є структурним підрозділом Харківського кооперативного торгово-економічного коледжу, що здійснює підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст на основі базової та повної загальної середньої освіти за денною формою навчання.

Оволодіння студентами вказаними спеціальностями відбувається під час проведення лекційних, практичних, семінарських, лабораторних занять, різних видів практик (навчальної, виробничої, технологічної), а також шляхом організації самостійної роботи студентів.

Лабораторне заняття з дисципліни «Технологія виробництва кондитерської продукції»

Лабораторне заняття з дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції»

Викладацький склад відділення – команда висококваліфікованих викладачів, педагогів, майстрів своєї справи. Завдяки їхній натхненній праці та високому професіоналізму наші студенти отримують якісну теоретичну підготовку, важливі практичні навички та вміння зі спеціальностей.

Викладачі циклової комісії харчових технологій та ресторанного бізнесу зі студентами спеціальності «Харчові технології» під час проведення виставки кулінарної майстерності

Для ефективної підготовки фахівців у коледжі створено всі умови, активно впроваджуються інноваційні та інтерактивні технології навчання: інтерактивні лекції, ділові ігри, майстер-класи та професійні квести від шеф-кухарів та рестораторів провідних закладів ресторанного господарства, заняття на виробництві, зустрічі з успішними випускниками, робота в клубах «Феєрія смаку», «Кондитерський арт-візаж».

Зустріч з випускником Святкіним В., шеф-кухарем закладу харчування у Польщі

Майстер-клас від шеф-кондитера «Харків Палас»

Майстер-клас зі складання серветок

Квест із виготовлення коктейлів

Заняття з дисципліни «Санітарія та гігієна» в контрольно-випробувальній лабораторії

Екскурсія до ресторану «Столиця» в рамках навчальної практики «Вступ до фаху»

Студенти відділення також вивчають сучасні інформаційні системи і технології в ресторанному бізнесі, працюючи із програмним забезпеченням: MS Office Pro 2010, 2016; Парус-Ресторан; Парус-Готель.

Майбутні технологи та ресторатори, крім професійно-спрямованих заходів, є активними учасниками студентських науково-практичних конференцій, семінарів-тренінгів, олімпіад, брейн-рингів, спортивних змагань, КВК, художньої самодіяльності.


Під час проведення Дня здоров’я

Змагання серед хлопців «Козацькі розваги»

Танець у виконанні технологів

Ресторатори під час конкурсу «Кращий офіціант»

Наші випускники продовжують навчання і отримують повну вищу освіту у Полтавському університеті економіки і торгівлі, інших вищих навчальних закладах України та Європи, успішно працевлаштовуються як на Батьківщині, так і за кордоном.

Здобувши освіту за спеціальностями
«Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» сьогодні,
Ви отримаєте впевненість і гідну роботу завтра!

Комментарии запрещены.