Тренд здорового харчування

Заняття з дисципліни «Основи стандартизації та контроль якості харчових продуктів» з теми «Методи оцінки якості сировини та готової продукції» для студентів-технологів 4 курсу провели за участі запрошеної гості, представниці  Харківського молочного заводу «Харківське» Тетяни Ігорівни Кравченко.

За допомогою продукції ТМ «Харківське» студенти мали змогу швидко і просто оцінити якість готової продукції органолептичним методом — органами відчуття: зором, нюхом, дотиком і смаковими рецепторами. На занятті вчилися визначати, чи є в готовій продукції  порушення рецептури та технології виробництва, а також з’ясували, як можна оперативно усунути виявлені недоліки.

Різні смакові відчуття виникають у ротовій порожнині з різною швидкістю: швидше за все відчуваються солоні та солодкі смаки, останнім проявляється гіркий.  Як відомо, щоб виявити гіркоту, їжу варто пережовувати дуже повільно, але все заняття було смачним та солодким, як у дитинстві!

Т.А. Кудайнетова

Закладка Постоянная ссылка.

Комментарии запрещены.