Саме це висловлювання стало зараз зірковим «чумацьким шляхом» для випускників коледжу спеціальності Харчові технології Анастасії Кобиляцької та Дмитра Василенко.
Ще недавно Настя — переможниця проєкту «МастерШеф. Підлітки-2018, учасниця головного кулінарного шоу країни «МастерШеф. Професіонали»-2» та « МайстерШеф. Битва сезонів»». Успішна практикантка в кондитерській школі Алена Дюкасса в Парижі. Постійна гостя всіх професійних свят коледжу.
А зараз Настя впевнено переконує норвежців, що українці — хороші кондитери та кухарі, про неї пишуть в газетах та замовляють найвишуканіші смаколики. Моркв’яні торти з манговою начинкою, меренговий рулет з суницями та фізалісом, капкейки з червоного бархату у кондитерській феї Анастасії на кожен день та свята.
Із слів Анастасії: « Я безмежно щаслива, що я випускниця коледжу, за кордоном навіть вища освіта не котується так як диплом ХКТЕФК, саме він дав мені змогу працювати в Норвегії».
Дмитро Василенко — працював в ресторані з зіркою Мішлен, відточував своє кулінарне мистецтво в одному з ресторанів м. Харкова класу люкс — Jord.
«Стукайте в двері, поки вам не відкриють»- з таким гаслом Дмитро йде по життю.
«Після коледжу я починав працювати помічником кухаря в Польщі. Потім вже на посаді су-шефа в веганському ресторані міста Кракова отримав можливість прийняти участь в проєкті , в якому шукали кулінарні таланти. Було 400 учасників ,11 залишилось — 10 поляків і я. За підсумком запропонували стажування в Іспанії. Але тільки в Україні я бачив себе» -ділиться своїм досвідом Дмитро.
А зараз Дмитро — бренд-шеф в ресторації «Ганок» та «Don Qustavo» в місті Чернівці. Дмитра вже назвали новим героєм нового часу буковинської кухні, позитивом колективу, про нього знімають передачі на місцевому телебаченні, на його гастровечері записуються в чергу.
Викладачі пишаються випускниками та впевнені в успішному професійному майбутньому своїх студентів.
Для творчості меж і кордонів не існує.
Циклова комісія харчових технологій та ресторанного бізнесу.