У групі ТХ- 234 відбувся залік з дисципліни Вступ до фаху в форматі презентованих студентами робіт на тему «Ресторан моєї мрії. Як я бачу себе в у майбутній спеціальності».
Бражник Іван презентував свій віртуальний ресторан французької кухні під гаслом «Чистота, порядок, вишуканість» та ввів до меню варіант страви української кухні холодцю — галантин.
Аліса Ленцова презентувала екологічний ресторан , вона з кухарської династії. І мама кондитер і тітка-кухар. Любов до професії з дитинства,свою першу страву Аліса приготувала у 8 років.
Кучинська Настя також з родини спадкоємних кондитерів, кулінарів, зробила ставку на ресторан здорового харчування. Мама –кондитер, бабуся-кухар. І саме бабуся долучила своїх рідних дівчаток до сімейної справи. Встигла Настя вже і попрацювати кухарем влітку в Польщі.
Максим Кривошапко, як справжній менеджер, пропонував своїм відвідувачам додаткові послуги в вигляді арт-терапії в своїй кав’ярні-кондитерській «Солодка мрія». До речі, батько Максима втілив свої мрії бути кондитером у сині.
Нещеретна Софія запропонувала заклад, який буде цікавим байкерам своїм інтер’єром та стравами.
Власенко Богдан запропонував ресторан молекулярної кухні з надзвичайно фантастичними та креативними стравами.
Кристина Откидач, як справжній майбутній інженер- технолог , побудувала свій ресторан в 3Д проекції.
Кожен студент пропонував свої ідеї та концепцію закладу ресторанного господарства. Довго сперечалися на тему мінімальних інвестицій та часу до перших прибутків. Кожну страву з меню свого закладу відстоювали в жарких дискусіях. Ресторани були в мріях, а залік реально крутим.
Друга частина Вступу до фаху була віддана надзвичайній події. Завдяки інтернетним мережам наші студенти віртуально побували на Чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва «Mondial des arts sucres 2022”, який проходив в Парижі.
Змагання проходить кожні два роки і відкриває світові справжніх геніїв кондитерського мистецтва. Це змагання височенного рівня, на якому Руслан Громаковский та Elina Boyko гідно представили нашу Країну, її символи і біль сьогодення в номінаціях: Скульптура з цукру+пастілаж, Шоколадна скульптура та Скульптура під антроме. Також були представлені: Десерт на тарілці, Тарт – Морозиво, Кавове антроме.
Серед 14 учасників зі всього світу наша команди виборола 8 місце. В склад журі ввійшла наша Єлизавета Глінська, відомий професіонал кондитерської справи, кулінарний експерт тележурналу «Все буде добре» і програми «Все буде смачно!» на каналі СТБ.
І саме завдяки її репортажам студенти побачили неймовірно красиві, професійно складні та одночасно смачні роботи і привітали команди Франції, Японії та Малайзії, які зайняли перші місця.
Не бійтеся, мрійте, сподівайтесь – бо можливості безмежні!
Наступні переможці в майбутньому саме Ви!
Викладач технологічних дисциплін циклової комісії
харчових технологій та ресторанного бізнесу
Тетяна Кудайнетова.