Є речі, які варті того,
щоб їм зберігали вірність.
Наприклад, кава.
Джон Голсуорсі
Кава вважається культовим напоєм, який споживають у всіх країнах світу. Її терпкий, гіркуватий смак і аромат завойовує прихильність найвимогливіших гурманів. Із неї починається ранок практично кожної людини, студенти та викладачі ХКТЕК не є винятком. Тому в рамках проведення тижня спеціаліста «Навчись бути кращим змолоду» студенти 3-го курсу групи ГРС-325 під керівництвом викладача Н.В.Кубло провели професійний захід зі студентами 2-го курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Під час цієї зустрічі В.Тютюнник познайомила присутніх з двома найбільш популярними сортами кави – арабікою та робустою – і відмінними особливостями кожного з них.
За чашечкою свіжозвареної ароматної кави А.Шляхтіна розповіла про пріоритетні альтернативі методи заварювання кави, які дозволяють максимально глибоко розкрити смакові властивості: кемекс, пуровер, сифон, заварювання кави крапельним шляхом.
А. Звонарьов, який уже має певний досвід роботи як бариста, продемонстрував роботу з кавомашиною та зачарував аудиторію своїм майстер-класом з приготування кави еспресо та лате, до нього з радістю долучилися і другокурсники.
По закінченню зустрічі гості зрозуміли, що споживання кави — це своєрідний ритуал, це некваплива бесіда, це зняття втоми і відновлення сил, швидкість розуму і легкість думки…
Циклова комісія харчових технологій
та ресторанного бізнесу