Праця – найкращий шлях до того, щоб любити життя. Роби те, до чого народжений.
В рамках проєкту «Навчись бути кращим змолоду» ми розпочинаємо розділ «Знайомтесь. Це ми».
І своїм ще поки невеличким досвідом в світі кулінарії поділяться студенти групи ТХ-430 Марія Хухрянська та ТХ-331 Глеб Швець.
Марія Хухрянська: «На другому курсі я пішла на навчальну практику в постійну базу коледжу кафе «Каша маслом». Заклад працює в форматі fast casual з великим вибором українських страв, виготовлених по домашнім рецептам і є одним з улюбленіших закладів харків’ян. Працювалося легко, я швидко влилася в колектив і після закінчення практики мені запропонували залишитися на роботу. Так розпочався мій трудовий шлях. Я навчалася та паралельно працювала. Але реалії сьогодення змінили життя всіх українців. Змінилося і моє. Сьогодні я вдячна долі та коледжу, я працюю в «Каші маслом» в м. Черновці. Кафе релокували з м. Харкова, перевезли спеціальне обладнання, техніку, також переїхали працівники. Заклад всіх кухарів перевіз, вони знають специфіку меню та є справжньою дружньою родиною »
Глеб Швець: «Я обрав свою спеціальність годувати людей свідомо. В коледжі з першого дня підготовчих курсів, з перших днів навчання, викладачі відкривали для мене всі тонкощі кулінарної справи. Я брав участь в виставках до дня відкритих дверей, в колежанських заходах «Масниця», «Тиждень спеціаліста». Саме ці знання та навички допомогли мені зараз працювати в Fresh hause в смт Теофіполь Хмельницької обл. І хоча я відчуваю себе шефом закладу, не забуваю і про навчання в зумі. Бо на кухні потрібна людина, яка знається не тільки на приготуванні їжі, а обізнана на роботі з обладнанням, охороною праці, санітарними правилами на виробництві, з процессами які відбуваються з продуктами під час теплової обробки.»